fbpx
+31850608681

10 Redenen voor dankbaarheid

Thanksgiving

Dankbaarheid kan een opening vormen om de mindset te trainen; het KnowVision werkterrein.
De mens verandert het snelst de eigen processen wanneer de resultaten van gewoonte niet aanstaan. Er is dus een reden waarom mensen bij KnowVision aankloppen.
De mindset veranderen is hard werken en tegen uzelf opboksen (au); het nut dient dus groter te zijn dan het ongemak.

Voor het gewoontedier MENS is de comfortzone veilig en heilig, terwijl veranderingen energie en nieuwe foefjes vragen.
Dankbaarheid kan daarbij een module zijn die zoveel meer realiseert dan alleen een andere, nieuwe, gedachtegang en… een leven ingrijpend veranderen.

 Wat is dankbaarheid?

Dankbaarheid is het gevoel van waardering dat de kern van de persoonlijkheid diep en bijna tastbaar raakt. Die waardering mag alles bevatten en heeft per definitie niets te maken met religie, maar het staat iedereen vrij daar een mix van te maken.

Dankbaarheid kan een gevoel vertegenwoordigen dat iemand heel ver weggeduwd heeft door wat-dan-ook. Dat wat-dan-ook is meestal allang niet meer actueel – de onbereikbaarheid van het waarderingsgevoel wel. Zo sneu, want daarmee gaat een hele mooie kwaliteitsnorm aan iemands hedendaagse leven voorbij…..

Negativiteit zet een rem op mooie processen

processenUw eventuele inwendige strijd mag u bezighouden, zeker, maar wanneer het uw hele persoonlijkheid opeist, bent u niet meer toegankelijk. Niet voor een ander, niet voor uzelf en niet voor al het mooie op deze wereld dat een volgende glimlach op uw gezicht mag brengen. Het leven mag u even tegenzitten, maar de keuze van uw stemming bepaalt u zelf; bewust of onbewust!

Heeft u moeite met het “afkicken” van negativiteit? Sla het lezen van de krant eens over, selecteer alleen positieve berichten voor Twitter, Facebook en al die andere Social Media. Onderbreek anderen eens wanneer ze negatief communiceren met een beetje humor.

De wet van focus – natuurwet

De wet van focus is duidelijk en bikkelhard! Gelijkwaardigen trekken elkaar aan. Door uw manier van denken te veranderen, trekt u iets anders aan. En…. alles wat u uw aandacht schenkt, trekt het gelijkwaardige aan! Dus hebben we te zorgen dat hetgeen we willen aantrekken in onze mindset zit. Het lijkt lastig, maar het is te oefenen.

Beiden kan niet

U kunt onmogelijk tegelijkertijd negatief denken en dankbaarheid voelen! Dankbaarheid zal altijd winnen, omdat dankbaar denken als licht is. Wanneer u in een verlichte kamer een deur opent naar een donkere kamer, zal de lichtval de donkere kamer binnengaan en niet de duisternis de verlichte kamer. Het is een simpele natuurwet.

10 Redenen voor dankbaarheid

arts

 1. Gezondheid

  Deze vorm van dankbaarheid is vaak moeilijk voor mensen die met ziekte te maken hebben, maar een lichaam is nooit helemaal ziek, want dan zou er geen leven zijn.
  Het feit dat er leven is, geeft aan dat er processen in het lichaam (nog steeds) heel goed werken.
  Door dankbaar te zijn voor uw gezondheid om uw focus van ziekte af te leiden, kunt u uw arts ondersteunen in de behandeling.

 2. Humor

  Humor relativeert en laat u uw uitdagingen in een ander perspectief zien. Uw verworven dromen en gestorven illusies mogen u positief triggeren richting een nieuw idee of metafoor. Dus bedenk eens dankbaar te zijn voor uw relativerend vermogen en het functioneren van uw brein.

 3. Geld
  pinpas

  Altijd een reden om te kunnen klagen als de mindset ernaar staat! Uw vindt dat u te weinig heeft, een ander van u profiteert, iemand anders teveel heeft, etc.
  Maar u heeft altijd de beschikking over geld gehad om u te kleden, te voeden, onderdak te verschaffen, schoenen te dragen, uw huis in te richten etc. Misschien anders dan u wilde, maar u heeft het kunnen doen.
  Door dankbaar te zijn voor al het geld dat eens voor u gewerkt heeft, wordt uw uitstraling veel positiever en kunt u weer nieuwe uitgaven realiseren door nieuwe inkomsten, giften en meevallers.

 4. Werk en carrière

  Het zit misschien even tegen, maar na iedere donkere tunnel komt er licht.
  U kunt uw gevoel van dankbaarheid gebruiken om het licht dichterbij te halen, want een negatieve uitstraling werkt zelden mee in het zoeken van een nieuwe job en maakt uw uitstraling donkerder.

  adresboek
 5. Uw contacten

  Misschien zijn er mensen die op u mopperen en waarom-dan-ook even niet blij zijn met u, maar er zijn anderen. Door dankbaar te zijn voor uw zakelijke contacten, netwerk contacten, familie, vrienden, kinderen, levenspartber, buren of die vreemde die een glimlach schonk in de supermarkt, kunt u weer opladen. Voor u het weet is die ander (of u) door het dalletje en heeft u weer een goed contact.

 6. Positieve emoties; liefde, vriendschap en empathie

  Misschien kijkt u een beetje donker tegen uw “hart”-zaken aan? Door dankbaar te zijn voor uw mogelijkheid allerlei gradaties van emphatie en liefde te voelen, mag het u tot een rijk mens maken. Richt uw dankbaarheid op uw mogelijkheden en uw onmogelijkheden zullen niet langer in uw focus en aantrekkingskracht staan.

 7.  Bezit

  Met welk opject voelt u zich blij? Wanneer u het uw positieve gedachten in de vorm van dankbaarheid schenkt, zal al datgene wat dienst weigert minder belangrijk worden en kunt u zich wellicht zelfs rijk wanen met de bezittingen á la een berggeit! U zult nieuwe prachtige, doelmatige of handige objecten aantrekken die u eveveel plezier zullen bezorgen als deze. En wie weet hoe ze op uw weg komen…

 8. balletPassie

  Wat raakt u zozeer dat u daarmee bezig blijft, vergeet te eten en een wekker moet zetten voor uw afspraken en verplichtingen? Wat een prachtig onderwerp om dankbaar voor te zijn! Neem het op in uw dankbaarheid! Het zal u zoveel plezier opleveren.

 9. Natuur

  Al die prachtige effecten van de moeder Aarde waar wij (onvoldoende) stil bij staan; de regen, de zon, de maan, de bergen, de zee, het regenwoud, de vissen, Wildlife, ons sterrenstelsel, de Grand Canyon, de geisers op Ijsland, de mineralen, het magnetisme, de zwaartekracht…. het mag u allemaal ten dienst staan om een nieuwe gedachtegang te ontwikkelen via dankbaarheid.

 10. De mooie persoonlijke momenten

  Een mens maakt wat mee; de grote liefde, geboorte van kinderen, nieuwe vrienden, een leuke gesprek met uw moeder, grinniken met de buurman, een praatje in het winkelcentrum…. ach, we doen niet anders dan herinneringen vergaren.

  En wanneer u bij dit lijstje een negatief gevoel voelt opkomen dat GEMIS heet; overweeg coaching of zoek uw eigen momenten waar u dankbaar voor kunt zijn.

Dankbaarheid

Dankbaarheid; de positieve drugs!

Alle fouten die u op een dag kunt maken, worden geneutraliseerd door met een goede mindset de nacht in te gaan!

Dus…. wanneer u er een gewoonte van maakt dankbaar te zijn voor de mooie momenten van die dag en alle moeite aanwendt om de mooiste te vinden, zult u uw eigen licht worden die de openstaande deuropening verlicht voor de rest van uw leven!

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

674 views


4 reacties op “10 Redenen voor dankbaarheid”

 1. Patricia Roukens schreef:

  Dankbaar dat ik jou heb leren kennen! De kracht van echte verandering brengt namelijk dat grote gevoel van dankbaarheid (bijna als vanzelf) met zich mee. En dat gun je eigenlijk iedereen. #mindset #knowvision

 2. Steven Krasenberg schreef:

  Hartelijk dank voor uw dankbaarheid betoging en dank u ook voor alles wat er voor mij is gedaan. Positieve gedachtes zijn de grootste sleutel tot succes

 3. Kristine schreef:

  Wat geweldig dat de mindset workshop weer terugkomt!!!!
  Ik heb weleens aan mindfulness dingen meegedaan, maar ik kan het er niet mee vergelijken.
  Het leuke aan de mindset workshop vind ik dat je eerst kunt opruimen en vervolgens je leven helemaal opnieuw kan inrichten.
  En dat allemaal op dezelfde avond, zodat je met een vernieuwend gevoel naar huis gaat.

 4. Stijn schreef:

  Ik denk dat dankbaarheid het meest krachtige is wat er bestaat. Bedankt voor de tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi