fbpx
+31850608681

Het aanmeten van een nieuwe levensstijl

vuurRegelmatig wordt mij gevraagd waar te starten met het veranderen van de levensstijl. Standaard is mijn antwoord: door andere keuzes te maken dan u normaal gesproken doet. Vervolgens krijg ik dan meestal een blik alsof mijn gesprekspartner water ziet branden.
Onbewust heeft men al allerlei antwoorden “bedacht” voor de vraag gesteld werd; niet letterlijk maar wel de richting van….. En deze zat er net niet bij.

Toch is het verrassend simpel dat andere keuzes het effect hebben dat u ook iets anders gaat doen dan u gewoon bent. Logisch? Oké, het doen ook? Uhm, minder, veel minder!

Anders doen is best lastig.

Beginnen we eens met het horloge naar binnen te dragen of om de andere pols. Het duurt even voor u daar aan gewend bent. En voor u zover bent, heeft u wellicht wel honderd keer “verkeerd” gekeken, misschien zelfs gemopperd (Ik had ook nooit naar die troela van die column moeten luisteren), maar hopelijk heeft u ook gegrinnikt.

Zoveel mogelijkheden

Want wanneer u dat verder uitbreidt, komt u bij interessante gewoontes.

  • gidsNiet naar moeder op zondagmiddag, maar haar uitnodigen voor een wandeling in een mooie omgeving of – bij slecht weer – voor een lunch in het plaatselijk restaurant of een bezoekje aan half vergeten kennissen.
  • Niet op zondagavond achter de buis, maar een legpuzzel op tafel, een woordpuzzel invullen of een boek lezen met een kannetje (kruiden)thee op het tafeltje ernaast.
  • Niet naar supermarkt X, maar eens naar een supermarkt buiten de eigen woonwijk.
  • Drink eens thee i.p.v. koffie (of een andere omvorming)
  • Snoep eens iets anders en het liefst puur natuur.
  • Niet via de snelweg, maar de toeristische route.

Het zijn een paar simpele veranderingen, maar kunnen een groot effect hebben. Als mens zijn we vaak vastgeroest in onze gewoonten van doen en denken. Dat is jammer en voorkomt een dynamisch passende levensstijl. Wat blijft is sleur en geestelijke afstomping.
Erg triest!

TipTips voor een simpele verandering van de levensstijl:

1. Pak uw agenda en bekijk uw afspraken van de afgelopen week.
2. Wat deed u tussen die afspraken?
3. Wat kunt u simpelweg veranderen?
4. Kies er 4 die u de komende week uitvoert.

 

Niet overdrijven; gewoon 4.

Daarbij houdt u nog een groot stuk “comfortzone” over en geeft uw project meer kans van slagen. Trouwens, dat is ook wel zo plezant voor uw omgeving.
nieuwe levensstijl“Jij dronk toch altijd Cola?”
“Vandaag niet.”
Vaak komt er dan een antwoord als “O.” en spiegelen zich allerlei vragen op het gezicht van de ander af. Wanneer u daar niet op reageert, zult u zien dat de ander zich de volgende keer opmerkzamer opstelt.
“En, wat drink je vandaag?”

Slagroom

Let wel, ik wil u niets opdringen, maar ik hoop dat u de uitnodiging aanneemt om op een humoristische manier naar uw eigen gewoonten te kijken en u af te vragen of die nog wel bij de U van VANDAAG passen.
Bij “NEE” is het handig allerlei andere opties uit te proberen om te weten wat wel past.
En dat uitproberen is de slagroom op de taart!

Veel plezier!

 

Aanvullende VLOG:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

408 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi