fbpx
+31850608681

Ambassadeur van dromen!

ambassadeur van dromenNormaal heeft een ambassadeur een werkterrein in de vorm van een afgebakend stuk land waar hij ons land vertegenwoordig, maar Mary-Rose ziet zichzelf via KnowVision’s Selling yourself the Dream in een andere vorm van ambassadeur – een mentale vorm die het behalen van doelen vertegenwoordigt, ondersteunt, motiveert en charismatisch onderschrijft.


Ik heb een droom….

Uhm, lijk ik nu op Martin Luther King?
Of ben ik simpelweg een mens die haar droom aan het beeldscherm toevertrouwd? Als een onderonsje tussen mij en de over het toetsenbord bewegende vingers?

Waarom ik dat doe?

Omdat ik mijn droom wil vastleggen, onthouden, vasthouden, waarmaken….
Zonder dat zou ik mijn droom misschien laten omvormen of laten beïnvloeden door de mensen om mij heen.
Dat is niet de bedoeling!

Waarom ze dat zouden doen?

Geen idee! Ik zou mij ver houden van de invulling van de droom van een ander. Het is immers niet mijn droom. Wat moet ik daarmee? Ik zou die ander kunnen helpen de droom te verwezenlijken. Ik zou de pretlichtjes in de ogen van die ander willen zien wanneer die droom, dat ultieme doel, steeds dichterbij komt. En dan het enthousiasme en die gedrevenheid het doel voor te bereiden, het eraan te werken, het te behalen…. prachtig!

doelbewustNiets zou diegene mogen afleiden, het doel kleiner mogen maken of het doel veranderen.
Jee, wat zou ik mij trots voelen daarin te mogen assisteren.

En…. dan dat trotse gezicht wanneer het doel behaald is. Voor mij zou ook vaststaan dat het gebeurt.

Geen twijfel mogelijk; nog geen seconde!

Het zal ook een prachtig mooi doel zijn; iets om voor te gaan en een leven lang van te genieten nadat het behaald is.

En zou diegene dan aan een nieuwe droom beginnen, omdat diegene weet dat het kan? En met net zoveel compassie om het te verwezenlijken? Als ik daarvan getuigen zou mogen zijn, zou ik mij super gelukkig voelen.

Terug naar mijn eigen droom….

Zal ik iemand als mijzelf tegenkomen? Iemand die mij steunt, aanmoedigt en positief treitert als ik mij gedesillusioneerd voel door die kleine tegenslaagjes die erbij horen?
Zou die iemand als ik en ikzelf elkaar zonder woorden begrijpen? Genoeg hebben aan een blik; een oogopslag?
GedachtenWat als ik diegene niet tegenkom?
Wat als er mensen zijn die mij ontmoedigen? En waarom?
Is het mogelijk dat er mensen zijn die jaloezie ervaren voor iemand met een droom?
Nee, toch?
Of wel?
Of zullen er mensen zijn die jaloers zijn op de tijd die ik eraan besteed?
Kan dat?
Competitie met andermans droom?
Is dat wel menselijk? Of juist heel menselijk?

Dit is lastig!

Wat als ik mijn droom opsplits als een in punten gesneden appeltaart? Misschien kan ik mijn droom dan uitbreiden en specifieker maken. Misschien past het juist bij mijn persoonlijkheid aan een opgesplitste droom te werken.
Wat ik daarmee bedoel?
Wanneer ik in de stemming ben voor punt 1, maar niet voor punt 2, kan ik mijn energie, creativiteit, focus en doorzettingsvermogen daarop inzetten.
appeltaartEn dan die punt 2, waar ik niet aan werk?
Daarop zet ik mijn uitstelgedrag, mijn onzekerheid, mijn besluiteloosheid en mijn gebrekkige focus. Dan heb ik daar tenminste geen last van bij het deel (punt 1) waar ik wel aan werk.
En krijg ik er toch last van?
Dan schuif ik mijn aandacht naar de andere punten, waar ik op dat moment helemaal geen aandacht voor had, zoals punt 3, punt 4, punt 5, punt 6…. hoeveel punten heeft eigenlijk een appeltaart?
Hoe dan ook, daar vind ik mijn energie, creativiteit, focus en doorzettingsvermogen terug.

Ik ben er uit!

Ik ga niet op zoek; ik heb mij!
En mijn achterban vraag ik, wanneer nodig, als freelance hulptroepen. Zo hebben we geen last van elkaar en weten we elkaar toch te vinden.

En die droom van mij?

Die hou ik lekker voor mijzelf! Dan hoef ik de kracht van mijn droom ook niet te delen. En onderwijl ga ik nog een nieuwe toevoegen, nu al, opgedaan tijdens de overdenkingen voor deze column.
Hierin  ga ik mensen leren zichzelf steeds weer die fantastische droom te verkopen tot het gerealiseerd is. Keer op keer zie ik dan weer die twinkeltjes in de ogen en die super trotse uitstraling.

Maanden geleden kwam ik weer die fantastische spreuk tegen:

Winners never quit and quitters never win!

 


Mary-Rose werd ambassadeur van dromen!

Aanvullende infoJaren geleden werden deze overdenkingen gedaan en ergens opgeschreven. Recent zijn ze ontwikkeld tot bovenstaande column.

Vanuit deze overdenkingen is KnowVision’s Selling Yourself the Dream ontstaan. Tijdens deze cursus wordt een project ingebracht (droom) om in negen maanden tot een realiteit te komen.

Als ambassadeur van dromen doet Mary-Rose er alles aan om de droom bij de cursist levend te houden, de drive op kracht te houden en er alles aan te doen dat de cursist er helemaal voor gaat!

Wanneer mensen een te grote droom hebben, wordt deze opgesplitst – als die appeltaart – en per punt in een negen maanden traject van Selling Yourself the Dream uitgevoerd.

Op de website komt u ervaringen tegen van (oud)cursisten. Dromen zijn dus geen bedrog!

Bewaren

Bewaren

411 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi