fbpx
+31850608681

Dynamisch leven of orde en regelmaat

klok bij dynamisch levenIs het dan kiezen of delen? Kunnen orde en regelmaat niet samen met een dynamische manier van leven?
Natuurlijk wel, maar wanneer ik mensen vraag wat zij onder dynamisch leven verstaan, komt orde en regelmaat zelden op het lijstje voor.

Laat ik mijzelf eens als voorbeeld nemen.
Iedere week schrijf ik een artikel – de ene week voor deze website en de andere week voor de Feng Shui ingang – waarvoor ik iedere week een onderwerp nodig heb. De ene keer met een beetje humor, de andere keer met een beetje begrip, maar zeker iedere keer 601 woorden als uitgangspunt.

Het is dus een terugkerende factor!

Het is dus ook een uitnodiging voor orde en regelmaat, maar net als anderen die stoeien met woorden, heb ik regelmatig geen onderwerp of een hele reeks goede ideeën (achter het stuur) die ik dan vergeet op te schrijven en daardoor verloren gaan.

thuiskantoorSchrijversblok
Dat fantastische idee en de woorden willen maar niet komen….. pff, zucht, steun, kreun! Is het een kwestie van loslaten of stug doorgaan? Een ander idee volgen of …. Morgen!
Weg orde en regelmaat.

In voren werken.
Hét advies van een collega-vriend. Leuk, maar dan loop ik spaak bij het schrijven van de memo die altijd weer extra info geeft op hetzelfde onderwerp. Ook die in voren schrijven, was het advies.
En de realiteit dan?
Het contact met de lezer?

Terug naar het dynamisch leven.

bruine eierenEen beetje regelmaat?
Jazeker, drie maaltijden per dag, maar uhm…. pas wanneer de echte “trek” serieus wordt!
Acht uur slaap per nacht?
Jazeker…. gemiddeld!
Mijn wekelijkse afspraken met mijn cliënten zijn voor 90% op vaste dagen met een vaste tijd.
Aha….en mix!
Ja, het kan en het kan zelfs passen.

Hoe zit dat bij u?

Kent u uzelf zo goed dat u kunt invullen aan welke kant u zich het meest prettig voelt? Weet u waarom u doet zo u doet? Houdt u zich vast aan orde en regelmaat, omdat u dan – bijvoorbeeld – weet waar u aan toe bent?
partnersOf wilt u duidelijkheid voor uw partner, het gezinsleven, de vriendengroep, de job, uw verplichtingen? Past dat bij u? Of past het bij hen? Geeft u hen de regie over uw leven?

Ik begrijp heel goed dat mensen in een dienstverband minder vrijheid hebben dit voor zichzelf in te vullen, maar dat kan absoluut positief werken. Ik doe dat uiteindelijk ook met mijn afspraken.
Sommige mensen hebben orde en regelmaat nodig.
Veel kinderen zouden ontsporen zonder en veel volwassenen zouden ontaarden in luiheid, want er is niemand die een alternatief afdwingt.

Zonder actie gaat het dynamisch zijn verloren.

Mensen die schijnbaar geen orde en regelmaat nodig hebben, hebben dat in werkelijkheid wel! De norm is alleen anders; het kader waarin de orde en regelmaat gepropt wordt.
De orde en regelmaat is minder verbonden aan de agenda en de klok; een andere invloed is dus de noemer.

Voorbeeld

  • Dynamisch levenBinnen een uur eten als de maag aangeeft dat de brandstof van het lichamelijk systeem dient te worden aangevuld.
  • Een auto verbruikt evenveel tankinhoud of het een volle, halfvolle of bijna lege tank heeft.
  • Ons lichamelijk systeem heeft net als de auto een minimaal en maximaal verbruik én een vaste inhoud, maar loopt zelden over bij het doortanken.
  • Dus is het tanken bij signalering van gebruik van de reserve inhoud een goede zaak zowel bij de auto als bij ons lichamelijk systeem.

Zo zijn er meer kaders!

Vraag is alleen welke kaders bij u passen. Wanneer u even de tijd neemt hierover met uzelf te brainstormen, kunt u een dynamische toekomst tegemoet met orde en regelmaat.

Bewaren

717 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi