fbpx
+31850608681

Het nieuwe jaar starten zonder goede voornemens?

depressiefStrak plan!

Het samenstellen van goede voornemens rondom het nieuwe jaar is in feite niets meer dan het onbewust concluderen dat het afgelopen jaar niet gebracht heeft wat het in zich had m.a.w. dat wij gefaald hebben.
Dat is bepaald geen schouderklopje….. dus, weg ermee.
Het brengt ook weinig goeds. Over het algemeen zijn de goede voornemens na een maand weer vergeten, terwijl het gevoel gefaald te hebben zich daarmee heeft vergroot.

Goed; die hobbel is genomen en nu?

planningNu kunnen we ervoor kiezen onze werkzaamheden vast te leggen in een afvinkbare lijst. Dat wat u iedere week toch al doet als ondernemer, als werknemer, als de vrije flierefluiter in onze vrije tijd en als diegene in al onze rollen, zoals partner, vader, moeder, vriend(in), broer, zus.

Dat lijstje had u al; wellicht deels, wellicht compleet maar waarschijnlijk niet opgeschreven of verwerkt tot een afdrukbare lijst.
Wanneer u dat lijstje zo maakt dat u daadwerkelijk af kunt vinken, wordt het meetbaar en kunt u het bijstellen en aanpassen aan het seizoen. Dat kunt u met pen en papier doen, maar uiteraard ook met een goede app voor uw smartphone.

Heeft u een droom?

Heeft u die voor uzelf omschreven, vastgelegd en in onderhoud als uw eerste auto?
Wat ik daarmee bedoel?
Heeft u een terugkerende afspraak gemaakt in uw agenda? Waarin u tijdens die afspraak die droom weer levendig maakt, voelt hoe u de droom steeds dichter naar u toe komt droomt alsof u een deel van de droom al bereikt heeft en het plan maakt hoe u het succesvol behalen van uw droom gaat vieren?
Staat die afspraak al vast? Perfect! Nog niet? Doen!

dansersEn dan, zeker zo belangrijk….. waar beleeft u plezier aan?

Waarmee laadt u uw mentale batterij weer op? Wat doet u graag en doet u feitelijk te weinig, vergeet u of gunt u zich de tijd niet voor?
Zet dat ook op de lijst. En wanneer u erbij vermeldt hoe vaak u daar het afgelopen jaar van hebt genoten, kunt u al heel snel concluderen hoe nuttig het was het op de lijst te plaatsen. Immers, wanneer u via uw lijst eraan wordt herinnerd, zal het een vergrote kans krijgen in de besteding van uw vrije tijd.
En mocht dat voor u overkomen als een goed voornemen? Het is de enige goede die u kunt toestaan, want wanneer u goed voor uw mentale persoonlijkheid zorgt, volgt de rest haast vanzelf…. mits u uw droom onderhoud en uw lijst blijft afvinken.

En….. o, ja…… nog een heel klein, belangrijk dingetje.

Iedere keer als u verbeteringen bemerkt in de uitvoering van uw lijst; geef uzelf dan een schouderklopje! Het liefst letterlijk! Uw rechterhand (bent u rechts?) op uw linker schouder en uzelf een complimenteus klopje geven en…. zeg dan ook even “goed gedaan”.

kopje goede voornemensDus niet uzelf afbranden als het even minder gaat, maar uzelf complimenteren met de goede resultaten, met het consciëntieus afvinken van uw lijst, die feitelijk altijd al bestond.
U zult merken dat u plezier krijgt in uw lijst, uw schouderklopjes, uw droom en de dingen waar u plezier aan beleeft, maar te weinig aandacht aan schonk.
En dat zal steeds meer positieve effecten hebben!

Nu bent u op weg naar het behalen van uw droom….!

Maak van ieder jaar uw ultieme jaar met gezondheid, liefde, vriendschappen, mooie momenten, successen en heel veel plezier!

 

 

VLOG “Hit the road, Jack” van 11 januari 2017

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

297 views


Eén reactie op “Het nieuwe jaar starten zonder goede voornemens?”

  1. Peter schreef:

    Ha! Goed om te lezen: mijn droom onderhouden als mijn eerste auto… Nou daar is nog wel wat verbetering nodig. Bedankt voor de herinnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi