fbpx
+31850608681

Kind; individu met onderbewuste communicatie

We zijn het ons regelmatig op zijn minst even onbewust; iedere communicatie heeft minstens evenveel invloed op het bewuste als onderbewuste en nog het meest op het onbewuste.
Dat kan behoorlijk lastig zijn voor al die relaties die wij als mens gemiddeld door de tijd onderhouden. De schatting is dat het voor de moderne mens rond de 300 zijn en natuurlijk is de ene relatie belangrijker voor ons dan de andere. Immers, met de bakker bespreekt u andere onderwerpen als met uw buurvrouw.
Tja, en dan die van u en uw kind.

Waar de meeste impact ons zorgen mag maken, zijn onze kinderen. Uiteraard doen wij ons best. En uiteraard willen wij de fouten van onze ouders voorkomen. En uiteraard maken we onze eigen fouten.

kindMaar….

Met een klein beetje hulp kunnen we daar een groot verschil in bewerkstelligen. Want alles wat wij communiceren heeft effect bij onze kleine schattebouten; de lieve woorden, de boze blik, de lach en de traan.

Allemaal heel begrijpelijk!

Want wij zijn ook klein geweest en wij begrijpen heel goed wat ons toen positief en negatief raakte. O ja, wij weten er alles van!

Maar uw kind is u niet!

Uw kind heeft een eigen karakter en een eigen scala aan indrukken te verwerken die allemaal invloed hebben op allerlei uitingen richting allerlei mensen om zich heen; op school, thuis, op de sport, tijdens de muziekles etc. En u kunt die niet allemaal gaan registreren om van daar uit uw actie en communicatie te bepalen.

home-892312_640Oeps, dat is lastig! En nu?

Nu staat u voor een drie-, vier, vijf, zes, zevensprong. En misschien nog wel veel meer. De aantallen zijn niet van belang; uw besef van ernst wel.
Het enige dat u kunt doen is uw kind voeden met positieve en progressieve communicatie!
Daarmee geeft u een goed tegengif wanneer een ander uw kind onderdompelt in negatieve, ontkennende en onlogische communicatie.

 • U wilt bij u kind eruit halen wat erin zit
 • U wilt uw kind voorbereiden op volwassen gedrag vanaf het allereerste begin; stapje voor stapje
 • U wilt uw kind een gelukkige en uitgebalanceerde toekomst geven en toeval achterwege laten.
 • Door een goede, doordachte, communicatie geeft u uw kind de kans zijn / haar dromen waar te maken.

Dus?

 • trainingVoorkom ontkennende communicatie m.a.w. schrap de woorden, niet, geen, nooit en alle andere ontkenningen uit uw woordenschat. Lastig, maar met continue oefening is dat heel goed te doen!
 • Vraag uw zoon / dochter hoe het bepaalde dingen wil gaan doen m.a.w. onderhoud de focus van uw kind; als het weet hoe waar naar toe te gaan, wordt het leven alleen maar leuker.
 • Vergeet een opmerking te maken over de flaters en foutjes; gene kan hard knagen aan het onderbewustzijn
 • Complimenteer iedere stap in de goede richting tot uw kind “het” onderwerp goed op de rails heeft staan om vervolgens alleen nog oog en complimenten te hebben voor de resultaten.
 • Complimenteer uw kind met de positieve eigenschappen van zijn / haar karakter. Uw kind zal die beter onderhouden en in het licht zetten, waardoor het negatieve minder plaats krijgt.
 • Voorkom de goedbedoelde “oude vrouwen praat” waarbij ieder kind bij iedere ontmoeting door de mangel wordt gehaald in de zin van “Onze Bas doet zoiets NIET”
  Nou, Bas wordt op een idee gebracht!

gimpen van kindEen paar voorbeelden aan kretologie:

 • “Ik heb er alle vertrouwen in dat je dit heel goed gaat doen.”
 • “Ik weet dat jij je uiterste best gaat doen.”
 • “Je kunt het.”
 • “Je kunt niet alles perfect kunnen, maar wel met heel veel plezier je best doen.” (Let op hoe de ontkenning hier gebruikt en geneutraliseerd is.)

Geniet van ieder succes(je)!

 

Bewaren

477 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi