fbpx
+31850608681

Uw ultieme lifestyle ontdekken

jeugdUw fronsende wenkbrauwen kijken mij haast via het beeldscherm aan; “Waarom zou ik in vredesnaam mijn lifestyle willen ontdekken. Die heb ik toch al?”

Jazeker, heeft u die, maar is die ultiem en past die ook echt bij u?
Of is het een verzameling minikeuzes aan input als gevolg van duplicatiegedrag, indoctrinatie, angstgedrag en rebellie? En alles wat ertussen zit….

Begrijp mij niet verkeerd; het is zo menselijk dat te doen! En gelinkt aan de manier waarop wij onze kroost opvoeden.

Daar is niets mis mee, zolang we die kinders helpen hun eigen stijl te ontdekken. En uiteraard doet u dat, maar in de tijd van uw jeugd was men daar nog niet echt mee bezig. Toen was het gehoorzaam zijn en binnen de mogelijkheden blijven die anderen voor u zagen. Zo hoorde het en zo was het goed.

Wat is het effect van de keuzes van toen in uw leven van nu?

Dat is iets wat alleen u kunt beantwoorden. Alleen u kunt uw gevoel van tevredenheid en de mate van happiness beoordelen.  Voelt het echt? Of heeft u behoefte aan het ontdekken van uw vergelijkingsmateriaal en kader?

We zijn gewend aan onze eigen beoordelingsratio. Van matig tot wauw en van bar slecht tot super gelukkig, we hebben het allemaal zelf een scoremodel moeten geven. Niemand kan het voor ons toetsen of vergelijken dus accepteren wij de rapportcijfertjes die wij aan het leven geven.

deurUw lifestyle alsnog ontdekken.

Via allerlei achterdeurtjes is het mogelijk het onderbewustzijn op een positieve manier te bedonderen zonder dat het eng of een zinloos geharrewar wordt. KnowVision heeft daar diverse “producten” voor, waarbij de workshopcursus Lifestyle Design aan kop gaat.

Het belangrjjkste is uw plezier in het proces,  waarna u de ontdekte antwoorden u tot dienst mogen zijn…. uw leven lang!

Duplicatiegedrag

De basis voor iedere fabrikant van verbruiksartikelen. Van de commercial van de Blokker die gourmetten in het buitenland lijkt te willen lanceren tot de nieuwste trends van Ford, Mercedes, Mack en Scania; het gaat om uw pinpas!

Want laten we wel zijn; Amerikanen die enthousiast gourmetten zijn een teken dat wij goede keuzes maken en de meeste mannen die enthousiast zijn over de nieuwste Mercedes of Scania rijden die zelf niet, maar praten er wel over.

Dit is allemaal vrij onschuldig. Maar wat als u zich eigenlijk niet prettig voelt in dat afgrijselijke jurkje of blazer,  maar het gekocht hebt omdat de verkoopster zo aardig adviseerde? Juist: het schaadt uw uitstraling, plezier in het leven en dimt wellicht zelfs uw schaterlach. Zo sneu, maar niemand zit daarmee,  want niemand kent uw beoordelingskader van dat moment.

puppyIndoctrinatie

De periode van inprenting van een puppy is essentieel voor zijn latere leven…. Klopt. Maar die van u ook! En die periode is levenslang en wellicht ook veel intensiever.

Zonder dat het opzet hoeft te zijn, kunnen er dingen fout zijn gegaan en kleedt u zich nog steeds volgens het voorbeeld van uw oom omdat u destijds opving dat uw oom toch ” zo’n geweldig goede stijl van kleden” had.

Dat uw oom 30 kilo overgewicht had en een heel andere smaak dan u, drong toen niet tot u door. Waarom zou het ook; u was nog zo jong, maar het is wel blijven “hangen” met u erin.

Angstgedrag

Vanuit wat-dan-ook heeft u keuzes moeten maken die angst als grondslag hadden.
Misschien wilde u er alles aan doen om niet (meer) op te vallen en kleedde u zich daarnaar, terwijl u misschien het liefst in knalrode broek met een opzichtige slobbertrui over deze aardkloot bewoog.

Daar ging een streep door en het werd kleurloos grijs en zwart met af en toe een beetje bruin. Uw auto is er een die niet opvalt.  Uw huis blijft privé.  De gordijnen sluiten de wereld al gauw buiten.

Maar wat als wat-dan-ook allang voorbij is? Wat als u het allemaal al achter u hebt kunnen laten?  Wat als uw veiligheid allang niet meer in gedrang is? Draagt u nu dan die knalrode broek met opzichtige trui?

Rebellie

rebellie

 • Laat dat!
  En dus deed u HET.
 • Gedraag je!
  En dus misdroeg u zich.
 • Ga je daarin mee naar oma? Dacht het toch niet. Ga je omkleden!
  En de volgende keer deed u alle moeite nog extremer tevoorschijn te komen en het liefst als de visite al in de woonkamer zat!
 • Zo’n leuke jongen; daarmee kun je voor de dag komen.
  Oké,  jongen de laan uit en op zoek naar een misbaksel!

Het is een greep in de voorbeelden die ik tijdens een lezing regelmatig aanhaal.  Er wordt dan gegrinnikt; zo herkenbaar.

Had die rebellie een oorzaak?
Uiteraard! Van verwerking van de drama’s van het leven tot pubertijd. De reden is niet belangrijk. Dat u toen rebelleerde is nu geschiedenis,  maar hoezeer zit het nog verwerkt in uw leven,  uw keuzes, uw lifestyle? Wordt het niet de hoogste tijd om….?

tulpen ontdekken

Uiteraard zijn er meer redenen waarom het handig is uw lifestyle onder de loep te nemen. Er zijn talrijke oorzaken te vinden en oplossingen te ontdekken.

Er zijn ook heel veel afleidingen om het nog even uit te stellen; een nieuwe mode,  de gesprekken in de kantine van de voetbalclub, de nieuwste mening in een magazine waarom u nu juist die friteuse zou moeten kopen en vergeet niet uw partner die wellicht helemaal niet blij is net die wekelijkse bos chrysanten en liever een bos tulpen heeft, maar u niet voor het hoofd wil stoten.

En dat terwijl u die afgrijselijke dingen koopt omdat ze altijd zo enthousiast reageert, terwijl u tulpen veel charmante vindt in een Hollandse huiskamer….!

Dit kan echt anders!

Met elkaar praten? Ja, over die bos bloemen, maar als u voor de rest in het duister tast en absoluut niet weet wat het antwoord zou zijn? Het zou voorspelbaar zijn mijn eigen cursus te promoten, maar brengt u dat verder? Heeft u niet eerst uw kader te ontdekken? Uw rapportcijfer-systeem? Uw score aan happiness en waarop u die hebt gebaseerd.

handIk daag u uit!

 • Zet een tekentje / flinke stip op uw hand tussen duim en wijsvinger.
 • Iedere keer dat u het ziet, vraagt u zichzelf af hoe u zich voelt in uw kleding, omgeving, auto, et cetera.
 • Ga uw antwoorden ontdekken en maak aantekeningen in aparte notitie app op uw smartphone met datum en tijd.
 • Kijk na een week terug hoe uw score is.
 • Heeft uw onderbewustzijn een vrije vlucht genomen naarmate de week verstreek?
 • Heeft u zich tussentijds verkleed tegen uw gewoonte in.?

Wat wordt uw toekomstig scoremodel,  kader of happiness gevoel?

En dan?

Op het moment dat u meer inzicht in uw eigen voorkeuren krijgt, wilt u er iets mee kunnen doen. Op uw manier, passend bij uw persoonlijkheid en al dan niet met behulp van een Mindset Trainer.

test

Maar wat als u niet verder komt?

Onderzoek via een wekelijkse e-mail uw gedachtewereld via de Mindset Check Point!
Door simpelweg uw antwoorden te registeren – en vooral ook hoe die zich ontwikkelen – krijgt u al snel een beeld van uw persoonlijke klemtonen  via de waarden die onder de streep verschijnen.

Of u van de resultaten blij wordt of verandering wilt, is aan u!

Het is de bonus die u verder mag helpen; helemaal gratis!

Registreren is een simpele toevoeging aan de memo-inschrijving

 

 


 

Een voorbeeld in tentoongestelde lifestyle; de verrassende Natalie Choquette

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

324 views


Eén reactie op “Uw ultieme lifestyle ontdekken”

 1. Tom Muller schreef:

  Uit de Workshopcursus “Lifestyle design” heb ik een aantal zaken (o.a kleding) gehaald en toegepast.
  Het resultaat was niet alleen dat ik mij daardoor beter ging voelen, maar ook dat mijn omgeving daar positief op reageerde. Blijkbaar ga je uitstralen dat iets bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi