fbpx
+31850608681

Als u niet lekker in uw vel zit…

wat-heeft-u-nodigDan hoeft er niet iets echt mis te zijn.

Het kan een gevoel zijn die niet overeenkomt met hoe anderen uw realiteit ervaren.

  • Misschien bent u op dat moment succesvol (maar oververmoeid),
  • misschien heeft u een fantastische relatie (maar zit uw partner op dat moment op een compleet andere golflengte)
  • misschien heeft u een fantastisch gezin (maar daar heeft u de handen aan vol)
  • misschien heeft een vriendenkring om jaloers op te worden (maar slokt die al uw vrije tijd op)
  • of….
  • misschien van alles een beetje; over vermoeiend gesproken.

U kunt dus een fantastisch leven hebben!

Maar u heeft tegelijkertijd het gevoel dat u niet lekker in uw vel zit. Alles is u teveel! U wordt misschien zelfs moe wakker na een heerlijk, afdoend schoonheidsslaapje van minimaal acht uur. Alles gaat prima, maar u bent wel meer emotioneel dan anders. Nu u er over nadenkt; u bent ronduit jankerig.
Is er iets mis?
Welnee; alles loopt op rolletjes. Alleen u niet!

bloemMannelijk of vrouwelijk?

De meeste mannen vinden dit een vrouwelijke situatie; wellicht hebben ze gelijk. De vrouwelijke wereldpopulatie is gewend meerdere dingen tegelijk te doen, de kar van hun relatie (mede?) te trekken, de verantwoording te nemen voor het welbevinden van hun kroost en hun carrière in goede banen te leiden. Of ze nu in Europa, Afrika, Azië , Australië of America wonen, vrouwen hebben dezelfde basis in hun persoonlijkheden liggen; de één wat meer dan de ander, maar een pietlut die daar op let.

zwamgerHet mannelijke antwoord

Dat is een antwoord dat in ieder werelddeel hetzelfde klinkt. Is ze ongesteld? Is ze zwanger? Zit ze in de overgang? Typisch genoeg heeft de mannelijke wereldhelft de gewoonte met schuldwijzers te komen waar ze zelf geen last van (kunnen) hebben!
De letterlijk ver-van-hun-bed-show geeft hen een geruststellende gedachte; ze hoeven zich niet voor te stellen hoe diegene zich voelt, want dat kunnen ze niet (echt). En dat was het dan?

Nee, dat was het niet!

Want waar blijven de bloemen? De chocolade? Het glaasje wijn? De dinertje bij kaarslicht? Dat lieve kleine cadeautje of dat kaartje met een lieve groet? Die blijven in de winkel, want er zijn maar weinig partners die verzinnen dat het iets voor hun lieve schat is om mee te worden opgemonterd.
Geen extra telefoontje met “Hoi schat, hoe gaat je dag?”
Nee, als de vrouw niet goed in haar vel zit, zijn er maar weinig mannelijke partners die zich in hun vrouwelijk schoon kunnen verplaatsen.

lekker in uw vel met dansenMijn wijze grootmoeder dacht er anders over.

Geen idee in hoeverre zij dat in haar eigen leven heeft toegepast, maar ze had een filosofie. Was je moe, zat je niet goed in je vel, moest je je hoofd leeg maken of was je gewoon uit je hum, dan had ze één krachtig advies: ga dansen!

Dansen geeft de mogelijkheid het hoofd leeg te maken (ritmische invloed op het bewuste en onderbewuste), af te rekenen met vermoeidheid (dansen geeft energie), humeur terug te vinden (een knappe, goed leidende, goedgemutste danspartner doet wonderen en anders….. kijk om u heen) en…. weer goed in uw vel te komen zitten (heldere, luide tonen doen wonderen wanneer u daarop beweegt) en al die aandachtspunten die voor dames van essentieel belang zijn.

Maar….. de meeste mannen zitten liever achter de buis voetbal te kijken – of een soapserie – en hebben totaal geen zin om met hun vrouw te gaan dansen of souperen.

Zitten mannen dan altijd goed in hun vel?
Welnee, maar reageren anders. Waarom denkt u dat er meestal meer vrouwen dan mannen op de dansvloer staan?

Bewaren

432 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi