fbpx
+31 654 367536

Nu, het verleden van de toekomst

Leven in het nu is voor menigeen de grootste opgave van de dag. Hoe vaak denkt u terug aan de dingen in het verleden. Uw belevenissen in het verleden? De opstart van uw carrière vanuit die specifieke tijd in het verleden? Uw ontwikkeling als kind, daar ergens veel teveel jaren geleden, in dat oorspronkelijke van uw verleden?

Datum in het nuWij leven meer in het verleden dan we ons bewust zijn.

Dat is ook een automatisch gevolg van de opbouw van ons denkproces. Onze emoties, beslissingen en keuzes maken wij als gevolg van de ervaringen die wij opgedaan hebben in het verleden. Daarnaast zijn emoties hogelijk belast met een verslavingsfactor die positief, maar ook negatief kan uitpakken.

Het verleden is dus meer dan alleen geschiedenis. Het is ook meer dan de start van onze persoonlijke ontwikkeling en zelfs die van ons als mens. Het verleden bevat de opbouw van de hedendaagse structuur van business, marketing, communicatie en lifestyle.

Onze gedachten snellen voor ons uit

Ergens in de geschiedenis is een moment van universeel bewustzijn geweest wat de bakermat was voor ICT, de krant, het vliegtuig en mascara. Het is de kronkel in mijn schrijversgeest deze vier heel logisch aan elkaar te kunnen verbinden.

Maar ga eens na; de krant was de start om de nieuwsgierigheid van de mens te bevredigen en tegelijkertijd aan te wakkeren, het vliegtuig verving de postduif, de mascara werd een must voor betere foto’s in de krant die inmiddels wordt vervangen door een nieuwe upgrade door middel van ICT.

Het universeel bewustzijn is onze tijd ver vooruit!

Willy Wortel

Iedere nieuwe uitvinding heeft een creërende gedachtegang nodig die de onderdelen voor handen heeft. Deze dienen dus al te bestaan of in het universeel bewustzijn mogelijk te zijn.

Zonder de materialen is er immers geen voorwerp?  In dat geval is er niets anders dan “gebakken lucht”.

Zonder de creërende gedachtegang zullen de materialen nooit kunnen ontstaan, want er is dan niets wat de mogelijkheid tot fabricage herkent.

Zonder die “vreemde” figuren in Willy-Wortel-stijl die altijd een mooi verhaal weten te vertellen over hoe zij de wereld over een paar honderd jaar zien, zouden wij tot in eeuwigheid van dagen hebben moeten wachten op het aanwakkeren van de creërende gedachtegang die het universeel bewustzijn kan oppikken.

victirian; het verleden van ons heden

Staan we stil?

De tijd van de grote uitvindingen ligt al een behoorlijke tijd achter ons. Van penicilline, vliegtuig, luchtballon, drukkunst tot auto’s die mengspecie vervoeren, we lijken te zijn blijven hangen in de upgrades. Die zijn handig, absoluut, maar toch simpele of complexe vormen van upgrades.

Blijven we hangen op bekende terreinen?

We lijken te leven in een periode van tegenstellingen. Als altijd staat het goede tegenover het kwade, het positieve tegenover het negatieve en de upgrade tegenover de hacker. Jaloezie stagneert de ontwikkeling en dus de evolutie.

Zijn wij anders dan het ronddartelende volk van 400 of 1000 jaar geleden? Welnee, we schrijven alleen geen van allen meer met een ganzenveer en denken “via” onze smartphone. Maar anders? Niet echt. In welk tijdperk dan ook, wij zijn onderdeel van het universeel bewustzijn; we voegen iets toe of transporteren het.

Wat zijn we kwijtgeraakt “door” onze ontwikkeling?

Het is nog altijd de wet van de sterkste. Dus wat zijn we “onderweg” kwijtgeraakt? Welke ontwikkeling hebben we terzijde geschoven? Welke uitvinding werd op dat moment in het verleden overtroefd door een uitvinding die interessanter leek, maar wellicht allang in het museum hangt zonder upgrade?

victorianEn hoe zit dat met onze communicatie en omgangsvormen? Onze manier van business doen? Waar lopen (of rijden) we onszelf voorbij? Welke prachtige ideeën, ontstaan ergens in de gang tussen keuken en eetkamer, zijn we ongewild kwijtgeraakt? Wanneer geven we onze gedachten een upgrade middels een gesprek op niveau?

Wat zouden we anders doen…

Als dit de tijd van 1860 zou zijn? En weten, voelen en vertrouwen op de ontwikkeling die we zouden gaan maken om in juni 2007 de eerste iPhone op de markt te zien verschijnen? Wat zouden wij met het hedendaagse verleden van 1860 doen?

Hoe zouden wij onze communicatie bewaken en beschermen, wetende dat ook in dit artikel heel veel woorden van oorsprong geen Nederlands zijn?

Hoe zouden wij omgaan met die kleine, zogenaamd onbelangrijke uitvindinkjes? Wat zouden wij doen om minder upgrades en meer nieuwe uitvindingen te stimuleren? Zouden wij dan een bijdrage leveren of net als de mens van toen teren op de ervaringen vanuit het verleden? Hebben wij ons sindsdien ontwikkeld of zijn we alleen geüpgraded?

Wij zijn het verleden van de toekomst

Wat doen we daarmee? Zijn wij het onbewust broedende deel van het universeel bewustzijn dat de bakermat legt voor de nieuwe materialen die over 100 jaar “ontdekt” worden? De nieuwe uitvindingen van voorwerpen die het gevolg zijn van de upgrade-vermoeidheid? Brengen wij de nieuwe invalshoeken naar het verleden van de toekomst om zich daar te laten onthalen als de oplossing van problemen die wij nu niet kennen?

De grootste innovatie is het brein!

De ontwikkeling van het brein maakt de aannames daarover tot fabeltjes. Zonder het brein en het innovatieve vermogen daarvan, zullen krachtige bitjes geen input kunnen geven  tot het universeel bewustzijn. De vernieuwing van het brein geeft ons de mogelijkheid deze blog – vol met vragen – te kunnen begrijpen en met antwoorden te plaatsen naar de toekomst.

cubeDacht men in het verleden dat het brein volgroeid en compleet was na onze jeugd, nu weet men dat het een continue groeiend en ontwikkelend deel is van ons lichaam en persoonlijkheid, waarmee we Alzheimer en traumaverwerking positief kunnen beïnvloeden. Is dat een uitvinding? Als ja, dan aan het begin van onze evolutie. Als nee, want het was er altijd al anders hadden we ons niet eens  kunnen evolueren.

Dit waren mijn overdenkingen op zondagmorgen, terwijl mijn buurman – net terug van vakantie – als vanouds als een overjarige teenager schreeuwt in de microfoon van zijn headset om bij te praten met zijn game-maatje aan de andere kant van de wereld, terwijl het schijnt dat hij net als de gebruikers van de eerste telefoons nog moet gaan begrijpen dat schreeuwen niet helpt.

Ik nodig u uit tot commentaar, visie, mening en ideeën, maar graag zonder geschreeuw.

 


 

opnameQ & A opname:

Op 24 oktober 2017 zijn de vragen beantwoord in een aflevering “Mindset Hotel

Dit BLOG was toen de leidraad! De gestelde vragen vindt u onderaan dit BLOG en zijn gesteld via het reactieformulier.

Voor een tijdige notitie van de agenda van het “Mindset Hotel” adviseer ik u zich in te schrijven voor de 14-daagse memo. Dan krijgt in één memo zowel de agenda als de nieuwe BLOG aangereikt.

 

 

opnameopnameBewaren

185 views


4 reacties op “Nu, het verleden van de toekomst”

 1. Mary-Rose schreef:

  @Marieke, @Lola, @Sylvia
  Heel hartelijk dank voor jullie vragen. Ik heb ze zo breed mogelijk beantwoord in de bovenstaande opname. Laten jullie weten hoe de trucjes voor jullie wel of niet gewerkt hebben?

 2. Marieke schreef:

  Welke handvatten kunnen we gebruiken om onszelf los te maken van het verleden? En daarmee een betere toekomst te creëren voor het nieuwe verleden.

 3. Lola schreef:

  Heb je misschien nog een tip om beter in het hier en nu te leven?
  Want mijn gedachtes gaan zo snel ergens anders naartoe, dat ik gewoon vergeet om meer in het nu te blijven…

 4. Sylvia schreef:

  Als de wetenschap meer begrijpt hoe ons brein werkt, dan helpt het ons om onszelf beter te begrijpen. Dan kunnen wij misschien meer gefocust zijn in het nu, wat fijn is.
  Als wij nu het verleden van de toekomst zijn, dan is het nog belangrijker dat wij positieve energie en gedachten neerzetten om met zijn allen die mooie toekomst te maken.
  Dan is het toch de bedoeling dat wij het nu, als onze taak mogen beschouwen om die positieve gedachten in de wereld goed te versterken zodat wij met zijn allen dan later een mooie toekomst kunnen hebben?
  En zo ja, hoe versterken wij dit en toch in het nu blijven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi