fbpx
+31850608681

Oudjaar; gedachtegang & evaluatie van het afgelopen jaar

oudjaar
Ieder oudjaar krijg ik dezelfde reacties wanneer ik vraag naar de evaluatie van een aflopend jaar; een opsomming van dat wat niet gelukt is en waarop men zichzelf afbrandt.
De tenen krommen zich haast vanzelf in mijn schoenen en de ergernis staat dan op mijn gezicht te lezen.

Dit zou het kortste artikel kunnen worden van deze blog door simpelweg te eindigen na:

STOP HIERMEE!

Maar ik zou er weinig mee oplossen wanneer ik geen verandering in gedachten zou voorstellen.

 

Dus: start met een betere gedachtegang.

klokHet is tevens een goed begin van een nieuw jaar; een mooie bijkomstigheid die niets meer kost en betere resultaten oplevert. Een negatieve gedachtegang kan alleen negatieve resultaten opleveren en het vervelende is dat wij dat wel weten, maar als gewoontedier doorgaan zo we gewend zijn; met of zonder een goede gedachten als onderdeel van onze totale mindset.

U kunt mij even niet volgen?

Door aan te geven aan het einde van het jaar van dat wat niet gelukt is, vestigen wij onze focus op dat wat wij willen vermijden en starten wij het volgende jaar precies zoals we het einde van het jaar zijn geëindigd: met dat wat wij willen vermijden.

verrekijkerOudjaar en de wet van focus

Deze natuurwet onderschrijft dat wij in ons leven / business vermeerderen dat wat wij aandacht geven. Dus door aandacht te geven aan dat wat wij willen vermijden, halen wij dat juist meer in ons leven en business. Erger nog; het geldt voor alles in ons leven! Dus naast ons werk: onze relaties, onze manier waarop wij boodschappen doen, onze tijdbesteding en onze gezondheid!

Allemaal redenen om het anders te leren en onszelf daarin te trainen, want alles wat u voor mogelijk houdt, inviteert u in uw leven!

Goede plannen met een negatieve gedachtegang zijn onzinnig!

Voortzetting van dat wat het vorige jaar gelukt is, geeft veel meer mogelijkheden; het kan uitgebouwd, aangevuld en vergroot worden. In ieder leven en in iedere business spelen minstens evenveel negatieve als positieve gebeurtenissen af met identieke resultaten.

kassaDus…. ga op zoek naar dat wat fantastisch gaat!

  • Boodschappen doen tegen een goede prijs
  • Veilig oversteken op een zebrapad
  • Een goede verstandhouding met uw schoonmoeder
  • Een receptioniste waar u van op aan kunt
  • Een werknemer of collega met fantastische ideeën.
  • Een goede gezondheid.

En al die mogelijkheden die onbenoemd zijn gebleven. Iedere keer wanneer u zich een (nieuw) goed item in uw leven bewust bent, wees dan dankbaar! En zeker op oudjaar! Dankbaarheid en negatief denken gaan moeilijk samen, dus leef u uit; keer op keer.
Door steeds weer in de herhaling te gaan, vergroot u uw focus!

Onbeperkt en in iedere “afdeling” van uw leven. Vergeet negativiteit, verban het, schaf het af en als het u inhaalt (zo menselijk) doe dan uw ding: kort en krachtig! En daarna; dankbaarheid dat u kunt schakelen naar positiviteit.

write-593333_640Ieder mislukt plan kan een nieuw leven krijgen

Misschien heeft uw plan van vorig jaar meer begeleiding nodig door het stap voor stap uit te voeren met de wet van focus.
Dat wat u dan nog dient aan te passen, wordt u daarmee vanzelf duidelijk wanneer u uw intuïtie een extra taak richting positief en negatief geeft – een simpele afspraak met uzelf.
Actie!

Maak een lijst met alle mislukte plannen en werk vervolgens een eerste actie per plan uit. Maak ook een lijst met goedlopende plannen en werk daarvan uw volgende actie van uit. Doe dit regelmatig en niet alleen met oudjaar!

Volgende week – de eerste in het nieuwe jaar – gaat u verder met de goedlopende plannen plus een mislukt plan en wel het plan dat u het beste voelt.

Succes!

Bewaren

430 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi