fbpx
+31850608681

Vlinders en Business

verliefd met vlinders in de buikUhm, vlinders…. van die lastige…. in uw buik!

Oké, het is niet de meest ideale combinatie, maar het kan ook u als goed gefocuste ondernemer overkomen de vlinders in de buik te voelen en helemaal tot over uw oren verliefd te worden!

Eerst denkt u misschien iets in de trant van “tijdelijke misleiding van hormonale afkomst”, maar uiteindelijk zal het minder goede nieuws tot u doordringen… uw focus is in gevaar!
En niet te zuinig ook.

De vlinder match

U mag natuurlijk hopen dat uw adoratie richting een andere ondernemer gaat en dat jullie het met humor kunnen belichten. Zo van “Schat, het is niet anders, maar vandaag ligt mijn focus bij mijn business. Morgenavond ben jij weer aan de beurt.” En u hoopt dat de ander grinnikt omdat u gevoeglijk de dag van morgen hebt overgeslagen.

vliegtuigjesMaar meestal is de humor ver te zoeken. Meestal heeft de chemie – die o zo goed lijkt te zijn – u helemaal in de ban. Eigenlijk denkt u dat het allemaal wel goed zal gaan.

Tot… uw cliënten klagen dat u iets niet op de mail hebt gezet, uw secretaresse met ontslag dreigt omdat u vliegtuigjes vouwt en die op haar bureau mikt – niet omdat u dat perse wilt, maar u dient een doel te hebben, nietwaar – uw vrienden zeggen dat u niet bereikbaar bent en uw vingers pijn doen van die 25 tekstberichtjes per uur.

Lastig; die vlinders….

En na een tirade van uw beste vriend, vriendin, zus of nichtje van een jaar of acht komt u weer met beide benen op de grond terecht. Er is maar één conclusie; u hebt er een puinhoop van gemaakt EN u wijt het aan van alles en nog wat behalve uw verliefde “state of mind”.

Hoe ik dat weet?

Hm, ik ben daar geweest en toen ik later terugkeek op die periode kon ik mijn haren wel uit mijn hoofd trekken van spijt. Wat een afgang! Ik was mijzelf niet. Wat ik wel was? Geen idee, maar iets wat mij niet bekend voor kwam.

Uiteraard heb ik het geanalyseerd, van het begin tot het bittere einde. Waarom dat einde bitter is? Omdat de mens – Yes! Niet alleen ik. – de gewoonte heeft tijdens de periode van “verliefd zijn” zich te voegen naar de ander, compromissen aan te dragen voor er onenigheden ontstaan zijn en zich buiten eigen karakter te lijken te presenteren. Het is dus erg lastig!

En als u ondernemer bent?

cadeauZonder een quotum aan verlofdagen, ziektewet en de redelijke bescherming van een dienstbetrekking?

Dan bent u zwaar in de aap….  uhm, vlinders…. gelogeerd!

Want uiteindelijk gaat het “verliefd zijn” over – heeft u geluk wordt het liefde, anders een zware kater of bloedt de relatie dood – en blijft u het ruimen van de scherven.
Als ondernemer kan niemand anders dan uzelf dat voor u doen.

Het is aan u de betrekkingen weer te herstellen, de orders weer binnen te halen, uw secretaresse te sussen met een flinke loonsverhoging en uw achtjarige nichtje te overladen met goedbedoelde rotzooi die door de fabrikant als verantwoord speelgoed werd bestempeld.

U trapt daar in, want u hebt er geen verstand van en krijgt de standjes van de moeder van het schatje ook nog te verwerken. Ach, het leven is een continue aaneenschakeling van uitdagingen.

En u? U gaat gefocust verder, u bent uiteindelijk niet voor niets ondernemer, met het vaste voornemen nooit meer verliefd te worden.

Voor mij heb ik de oplossing gevonden. Ik ga eerst mijn lijstje na:

  • kan hij uit zichzelf zijn broek goed optrekken of hangt het kruis ergens halverwege zijn knieën,
  • kan hij de weg naar de kapper vinden en de aangename luchtjes leverancier
  • Boekethoudt hij de deur voor mij open en laat hij mij voorgaan,
  • gaat hij mij voor op de trap wanneer ik een rok draag,
  • nodigt hij mij uit voor etentjes en betaalt hij die dan ook,
  • zal hij regelmatig een bloemetje voor mij meenemen,
  • zal hij mij als zijn persoonlijke prinses behandelen, op handen dragen en regelmatig op een positieve manier verrassen,
  • weet hij zich zo te kleden dat ik graag naast hem loop,
  • gaat hij met plezier met mij winkelen en draagt zonder mopperen al die tassen en tasjes met totaal onnodige aankopen.…
  • houdt hij rekening met mijn business????

Na een diepe zucht ga ik nog even na of het wel in mijn agenda past verliefd te worden of ik….

Ach, tegen die tijd is de super interessante man – met kuiltjes in de wangen, met lachrimpeltjes om te ogen en de schalkse knipoog toen onze ogen elkaar ontmoeten – allang weer verdwenen.
Het verkeerslicht werd groen en ik haal mijn schouders op; het leven is zo leuk….!

 

595 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi