fbpx
+31850608681

De waarheden van…. introductie

Aanvullende infoOm maar met de deur in huis te vallen: DE waarheid bestaat niet!
Wel UW waarheden, MIJN waarheden en die van al die andere mensen die op deze aardkluit rondlopen. Wanneer we het met elkaar eens zijn, vinden we dat we bij elkaar passen. Wanneer we dat niet zijn, vinden we de ander wellicht een vreemd figuur.cloud-160×99

Hoe dat komt?

Ieder mens heeft zijn eigen ideeën en gedachtegangen onder invloed van onze perceptie van wat wij zien, horen, ruiken, proeven EN voelen. Onze belevenissen bevestigen of ontkennen onze denkbeelden. Wanneer die een paar maal bevestigd worden, nemen dat denkbeeld als waarheid aan. We gaan er van uit en denken er niet meer over na. Zouden we op de mindere momenten wel doen, komen er vaak heel andere conclusies en kunnen we ons denken, handelen en communicatie bijstellen.

Dus waar te beginnen?

Wat is prioriteit en wat kan er onderaan het lijstje staan?

Oeps, dat is lastig! Misschien brengt deze artikelenreeks u op ideeën en wellicht zitten er denkbeelden bij die u aanspreken. Misschien neemt u er zelfs een paar van mij over. Gewoon omdat het bij u past en omdat het “goed” voelt.
Wat u er ook mee doet, ik hoop dat deze artikelen u de kans geven oude, geplaveide paden in uw gedachtegang te onderbreken. Een beetje emotionele wind door de haren doet een mens nu eenmaal goed.

GedachtenWanneer u uw gedachtegang en, als gevolg daarvan, uw communicatie verandert, krijgt u een nieuwe realiteit. Slechts weinigen denken daar over na.

Meestal gaat daar iets aan vooraf.

Dat kan een voorval in de familie zijn, een vliegtuigdrama als MH17 of een cursus (of tekst) waarin u deze vraag gesteld wordt. Kortom; we doen het zelden spontaan. Onze comfortzone laat ons lekker sudderen in onze dagelijkse realiteit en ineens… zijn we weer een jaar verder!
Tijdens de jaarwisseling overdenken we een keer het afgelopen jaar en dat was het dan wel.

Als crisiscoach (mindset-trainer) vul ik mijn gereedschapskoffertje met bewezen toepassingen. Dat bevat dus ook een aantal van mijn persoonlijke waarheden die veelal in allerlei situaties toepasbaar zijn. En ik daag u uit die te gebruiken wanneer u het idee heeft in meer of mindere mate vast te lopen in uw aangenomen waarheden.

waarheden in een gereedschapskoffertjeWaarheden… in toekomstgericht denken.

Uiteraard kunt u voor uw voorstellingsvermogen op de toepasbaarheid alleen putten uit gebeurtenissen die allemaal verleden tijd zijn. Toekomstgericht denken is een grote uitdaging voor de mensheid.

Logisch; de krant, het journaal, internet…. alles is verleden en alles is gebeurd!
Dus ontbreekt het aan mogelijkheden de adviezen gericht te plannen voor de toekomst; u weet immers niet wat er gaat gebeuren, want DE “kristallen bol” is altijd uitverkocht!
De oplossing daarvoor is te leven in het NU.

Het klinkt zo makkelijk!

En wellicht heeft u het idee dat u dat al van nature doet. Dat zou prachtig zijn! Hoe vaak denkt u terug aan leuke of minder leuke gebeurtenissen in uw leven? Dat is het verleden! En wat u dan ervaart zijn de emoties die daar bij horen. Uw onderbewustzijn registreert dat, maar uw onderbewustzijn registreert dit niet als verleden; het kan alleen registreren als NU.

Simpel foefje.

Mijn cliënten geef ik het foefje iets in de ruimte tussen duim en wijsvinger te tekenen. Ik daag u uit; doe het ook eens! Telkens wanneer u dat tekentje ziet, vraagt u zich simpelweg af waar u met uw gedachten zit: verleden, heden of toekomst. Iedere keer als dat heden (NU) of toekomst is, geeft u zichzelf in gedachten of daadwerkelijk een schouderklopje. Die schouderklopjes hebben een groot effect. In een latere column zal ik daar aandacht aan besteden.

 

Aanvullende VLOG:

Bewaren

Bewaren

297 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi