fbpx
+31850608681

Zomertijd = businesstijd

zomertijd = businesstijdZomertijd wijsheden als “Benen bloot, handel dood” gelden alleen voor fabrikanten van panty’s!

Voor de rest van businessland is het een groot fabeltje dat gebruikt wordt om dure hoogseizoen vakanties te kunnen verkopen.

Het is dus grote onzin!

Wel is het een “selffulfilling prophecy“. Dus iets wat wij onszelf wijsmaken en daarmee het gelijk naar onszelf toehalen.

Iemand die gelooft dat de business in de zomermaanden “dood’ is, zal via het eigen onderbewustzijn overeenkomstig aangestuurd worden.  En via die invloed dus gelijk krijgen.

Dat betekent niet dat het klopt

Ik heb het grote geluk gehad dat een vriendin mij haar orders liet zien. Daarnaast liet ze mij een uur lang de telefoon aannemen. Daarmee werd die onzinnige “waarheid” naar het rijk der fabelen getransporteerd. Het was 1994; net na de start van mijn bedrijf.

topmaanden in businessSindsdien zijn de zomermaanden mijn topmaanden

De meest prachtige opdrachten worden mij in de zomertijd aangeboden.
Terwijl iedereen puft van de hitte, werk ik met veel plezier aan de meest onmogelijke en uitdagende crux van dat moment om de oplossing naar boven te halen.

Het geeft die kick; geen crux is perfect. Geen crux is eindeloos.

Al dat prachtige (denk)werk heeft mijn aandacht al in het voorjaar. Wat gaat deze keer mijn kant opkomen? Waar mag ik mij in vastbijten? Welke kluwen wordt mij aangeboden?

Meestal is dat verweven met een zakelijke sidekick, maar het kan ook op persoonlijk niveau liggen. Het maakt weinig uit, zolang het mij maar pakt.

In iedere business kan de zomertijd TOP zijn

Zelfs de panty-industrie heeft zich aangepast door de modegrillen naar hun hand te zetten. Mode verkoopt. En het maakt weinig uit of we het aantrekken of als onderdeel van ons meubilair ergens neerzetten. En zelfs in mijn business, waarin mindset en de puzzel van WAAROM, WANNEER en HOEZO grote vraagstukken vertegenwoordigen.

Facebook advertentiesDe zomertijd heeft voordelen

Terwijl de eerste dagen van de thuisblijvers een vakantiestart krijgen met van alles waar anders geen tijd voor is, wordt vervolgens de krant interessant, Facebook een dagelijks hebbeding en de advertenties daarop ineens aantrekkelijk genoeg om aan te klikken.

Dat weten we allang, maar….. met alle wifi-mogelijkheden in hotels, resorts, campings en terrasjes, worden al die digitale snufjes ineens ook een buitenlands gemeengoed. De afdeling Nederland over de grens.

En die afdeling bestelt de dakgotenreperateur vanaf de ligstoel bij het zwembad. Voor de zonnepanelen wordt op een mindere dag aan de eetkamertafel van het appartement een leverancier benaderd en zijdelings wordt er gekeken naar de gasvrije oplossingen.

wifiIn 1994 hadden we geen wifi

Toen was het dus al “zomertijd = businesstijd” en dat is dus alleen maar meer geworden. Intensiever. Meer online shoppen. En online ideeën opdoen waar anders de tijd voor ontbreekt.

Om actie te ondernemen die, of tijdens de vakantie thuis uitgevoerd wordt, of na thuiskomst gerealiseerd wordt na de bestelling vanaf het vakantieadres.

Wel hadden we de suffertjes

In de internetloze tijd was het plaatsen van suffertjes (kleine rubrieksadvertenties) een manier om de business naar je toe te halen, nu is het dé manier om de mensen naar de website te krijgen.

Op een regenachtige dag (ja, dat bestaat in alle zomers behalve in 2018) worden de suffertjes gespeld. Op de zonnige dagen worden ze onder de parasol gelezen met de gsm binnen handbereik. Dus zomertijd is ook suffertjestijd.

walking talking businessAlles voor een “walking talking business”

Alles wat een uitnodiging in de business vertegenwoordigt, is uiteindelijk een uitnodiging tot contact; van informatie tot aankoop.

Dat geldt voor de ondernemer; de babbel onderweg, aan de telefoon, tijdens een verjaardag en op een feest is in de zomertijd een positief beladen advertentie. Hoe meer diegene vertelt, hoe minder interesse bij een websitebezoek.

In een goede “walking talking business” vertegenwoordigt de ondernemer zichzelf net als het plaatselijke “suffertje”. De rubriek wordt aangegeven en een spotlight op iets dat de toehoorder interesseert. En dat is alles. Daarmee blijft de ondernemer een welkome gast en leuke gesprekspartner.

Het publiek ziet het zonnig in

Met alle relaxte feestjes, toevallige ontmoetingen op het terras en adverterende aandacht op allerlei plaatsen wordt het toegankelijke publiek met een glimlach bereikt. Want in de zomermaanden zien de kopers het zonnig is. Alle oplossingen voor problemen worden aangenomen; van een nieuwe wasmachine die het lekkende monster vervangt tot mindset training en sidekick die de crux voor diegene toegankelijk maakt tot oplossing.

Die zon schijnt ook richting najaar en winter

Want al die aandacht vertaalt de koper naar eigen behoefte in de tijd; direct en dus ook later. Want de info die u verstrekt – aan de telefoon, via uw website of als antwoord op het reactieformulier – wordt omgezet naar dat wat bij diegene past. Ik heb het wel meegemaakt dat een flyer 4 jaar later een cliënt opleverde.

doelbewustGemiddeld levert ieder 10e gesprekje een cliënt op

Het grote voordeel is dat ook uw website praat, uw advertentie brabbelt en anderen bevelen u aan. Hoe vaker u babbelt, hoe eerder u bij die 10e aankomt. Daarnaast; hoe meer u “oefent” hoe vaker u scoort.
Dus babbelen – vooral in de zomer met een al dan niet waterig zonnetje in de rug.

De zomertijd = dus een drukke tijd

Een tijd van glimlachen en plezier maken, met business in het achterhoofd. Maar ook een tijd van suffertjes in allerlei vormen. En in al die jaren is er weinig meer veranderd dan dat suffertjes nu meer online gaan dan gedrukt.

Er blijft een grote vraag

Als altijd geeft iedere stelling een reactie of een vraag. Dat is nu ook van toepassing, want sinds die start van mijn bedrijf in 1994 vraag ik mij één ding steeds weer af en niemand schijnt dat te kunnen beantwoorden.

Hoe komt het dat zoveel ondernemers juist in de zomertijd op vakantie gaan?

 


 

Om de fabrikanten van panty’s toch wat te gunnen:

136 views


Eén reactie op “Zomertijd = businesstijd”

  1. Marieke schreef:

    Hoe dat komt? Omdat er andere ondernemers zijn die de trucjes ook kennen en dus hun vakanties, zelfs aan ondernemers, heel goed weten te verkopen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi