fbpx
+31 654 367536

Kinderen

Kinderen – inclusief pubers – hebben een aparte communicatie; zonder de kunstmatige invullingen die wij als volwassenen hanteren.

Wanneer kinderen emotioneel bezeerd dreigen te raken, is het van belang hen, maar ook vooral u, te coachen met de taal die zij begrijpen. En, jawel, met dat wat hun onderbewustzijn als sturing kan oppakken.

rottweiler voedt kinderen opKinderen hebben een apart plekje in ons hart; inclusief kittens, pups, lammetjes, veulens…. het maakt niet uit; het is allemaal zo schattig!

Maar ermee communiceren is iets heel anders!

Als ouder doet u uw best het zo goed mogelijk te doen; de fouten van uw ouders te vermijden, de ouderwetse benaderingen los te laten en mee te gaan met de nieuwe uitdrukkingen om “cool” te zijn in de ogen van uw kids.

Maar er zijn grenzen aan dat wat u denkt dat uw kinderen nodig hebben.

En…. ook tolerantie kent grenzen en ook inlevingsvermogen is persoonlijkheid gebonden, zowel voor u maar ook voor hen!

Sommige kinderen tarten net zo lang tot ze het duidelijke en krachtige kader krijgen dat ze nodig hebben.

Het is aan u om – met alles wat u onderneemt – hier tijd voor te maken, leiding te geven en de vrede te bewaken!

Opvoeden; we doen ons best, maar soms…. pfff!

Vraag een gratis gesprek aan!

HELP!

meisje met beerSoms… zit u – net als elke ouder – ouderwets met de handen in het haar!

Van pubers tot autistische kinderen (plus al het andere) vragen expliciet meer van ouders en omstanders dan alleen te kijken naar wat er gebeurt en waar het aan schort.

De kreet “zoiets doet mijn kind niet” komen we uiteraard alleen in reclamespotjes op televisie tegen! Want u weet dat uw kind het anders doet dan u wilt, denkt of hoopt.

Een professional ertussen plaatsen, kan wonderen doen!

Voor 90% komen de vervelende taferelen voort uit simpel onbegrip. Dat is lastig!
Het vraagt een professional om het ECHT op te lossen. Niet van “zo moet het maar weer”, handje geven, knuffeltje er achteraan en we gaan weer verder. Nee, dat zijn pleisters plakken!

Een echte oplossing wordt bereikt wanneer beiden plezier krijgen in de puzzel, een nieuwe band opbouwen en met humor het tussentijdse “huiswerk” uitvoeren.

Voorkom een vastgeroeste conflictbasis door tijdig aan de bel te trekken, hou de communicatie gaande en vergeet de schuldvraag!

Leer uw kind kennen voor er problemen ontstaan, dan kunt u op een hechte band terugvallen.

Leespauze?
Geef u even op en:

Ontvang gratis het KnowVision E-Magazine

Puberen; uitdaging voor ouder en kind!

punaiseTegen de tijd dat de pubertijd is aangebroken, heeft uw kind (bewust en onbewust) meer dan 10 jaar de tijd gehad te weten te komen hoe er bij u het beste op de “knopjes” gedrukt kan worden om te bereiken wat voor ogen staat.

Dat kan lastig worden!

Want met alle uitdagingen die u dagelijks het hoofd biedt in uw carrière, huishouden, familieleven en verplichtingen, heeft u niet altijd de radars op scherp staan om de gedachtegang van uw puberkroost te corrigeren en te begeleiden.

Heeft u zelf een lastige pubertijd gehad?

Dan vergelijkt u wellicht uw kind met uzelf en denkt dat de ervaring overeenkomt, waarnaar u handelt, terwijl het in werkelijkheid heel anders ervaren wordt.

extreem gedrag bij pubersHet staat niet op het voorhoofd

….dat een puber extra aandacht, communicatie of begrip nodig heeft.

Of dat u via een andere invalshoek veel verder komt. Daar hoeven geen grote problemen voor te spelen, geen drama’s voor te ontstaan of traumatische gebeurtenissen voor zijn geweest.

Er zijn pubers die een andere toon, een andere uitleg en een andere benadering nodig hebben.

Gewoon, omdat ze zijn wie ze zijn!

Misschien wat artistieker, wat meer “nerd”, wat meer muzikaal of met een wat hoger IQ dan de middelmaat. Misschien hebben ze daar last van? Of heeft u als ouder daar last van?

Het antwoord ligt vaak in het midden.

Het kind kan op u lijken, maar lijkt u ook op het kind?

Leesroute? Volg de blauwe button – start is vanaf HOME

Lifestyle? Die valt te pimpen!

Tijdens een lezing over de communicatie met pubers vallen ouders vaak van de ene verbazing in de andere.

Reacties op de lezing voor ouders van pubers van 2-11-2015

BedanktEen greep uit de stroom van berichtgevingen:

– Ik wilde U bedanken voor de leerzame informatie/lezing die gisteravond werd gehouden. Vooral dat het vaak zit in de kleine dingen in het leven, hoe dingen gebracht en opgenomen worden… Heel interessant om mee aan de slag te gaan. (L.M.)

– Dank je voor je tips! We gaan ermee aan de slag. (M.D.)

– Het was erg interessant – dank daarvoor. (J. de W.)

– … Ik vond je lezing trouwens erg interessant en het was fijn voor mij persoonlijk te zien dat heel veel dingen al zo gaan zoals je adviseerde. Dus nogmaals bedankt! (S.B.)