fbpx
+31850608681
Zedendelikten krijgen meer columns – 25-3-2016

Zedendelikten krijgen meer columns – 25-3-2016

Artikelen voor en over slachtoffers van zedendelikten

1 op de 8 Nederlandse vrouwen is ooit weleens verkracht. Dat zijn schokkende cijfers. De kans dat u iemand in uw naaste omgeving heeft die ooit verkracht is, is dus groot. Of wellicht bent u zelf hiervan slachtoffer geworden.

KnowVision, een organisatie uit Deventer, gaat via de geheel vernieuwde website een reeks columns publiceren, met de effecten van zedendelicten als focus. Aanleiding is dat “Eerste Hulp bij Verkrachting” zoveel bezocht en gelezen is , dat er kennelijk een behoefte is aan meer informatie over dit onderwerp. De website van KnowVision (www.KnowVision.nl) zal dan ook met meer informatie hierover gevuld gaan worden met blogs en artikelen over dit onderwerp  vanuit verschillende invalshoeken.

Mary-Rose Kolkman, KnowVision crisis coach en mindset trainer, heeft regelmatig met zware rugzakjes te maken. “Slachtoffers van zedendelicten, incest en anderzijds, ontwikkelen zich naar topposities binnen bedrijven, terwijl het rugzakje hen regelmatig privé opbreekt.” aldus Kolkman. “Via de KnowVision website is het heel gemakkelijk om van een luchtig naar een beladen onderwerp te stappen zonder als  “één van de slachtoffers” bestempeld te hoeven worden, “ vervolgt zij “… en dat geeft hen de kans de anonimiteit aangaande hun bezeerde verleden te handhaven”.

Via de nieuwsbrief die tweewekelijks verschijnt, zal er een artikel gepubliceerd gaan worden met extra tips, informatie en aanvullende achtergrond informatie, zodat het niet alleen voor slachtoffers maar ook voor een breder publiek toegankelijk wordt en een vorm van herkenning kan bieden. Uit de reacties die Kolkman krijgt op haar artikelen merkt ze op dat er een uiteenlopende  behoefte is aan kennis en informatie over dit onderwerp, van “motieven van de dader”, “hoe om te gaan als naaste familie van een slachtoffer” tot “wat de beste hulp kan zijn als je zelf slachtoffer bent geworden van een zedendelict”. Ook zullen de soorten delicten, zoals online delicten die “sexting” en “grooming”  heten, aan bod komen.

Van “Eerste hulp bij Verkrachting” is al bekend dat het een behulpzaam document mocht zijn voor een ingeschakelde vriend van een slachtoffer en zelfs als een berustende factor mocht dienen voor het slachtoffer aangaande de te bewandelen weg voor het veilig stellen van bewijsmateriaal.

Voor het aanvragen van de nieuwsbrief en meer informatie kunt u terecht op de website www.KnowVision.nl

 

Downloadbaar persbericht

Plaatsingen in de pers – Zedendelikten krijgen meer columns:

Deventer TV

 

 

 

2016-03-29 Plaatsing Deventer TV

Website voor slachtoffers van zedendelikten

 

 

 

 

 

2016-03-29 Plaatsing Yeldo – Website voor slachtoffers van zedendelikten

2016-03-29 Plaatsing Drimble – Website voor slachtoffers van zedendelikten