fbpx
+31 654 367536

Vicky – De goocheldoos van Mary-Rose

kaartenhuis vs Mary-Rose

In eerste instantie ben ik bij Mary-Rose terecht gekomen vanwege problemen met mijn dochters. Mijn man en ik kwamen er zelf niet meer uit, en het is soms ook gewoon niet handig (lees onmogelijk) om kinderen op te voeden met een stugge Fries als man en ik daartegenover met m’n zachte Limburgse ‘g’.

Confrontatie

Maar al gauw werd ik vriendelijk geconfronteerd met mijn eigen moeilijkheden. In mijn vak als psychologe is het meestal moeilijker om hulp te zoeken, want ja… het is je eigen beroep…

Vanuit mijn vak had ik de doodgewone dingen wel geëlimineerd, die herkende ik vanuit de kennis uit mijn opleiding en de ervaringen met mijn cliënten. Maar ik wilde de loep echt op mezelf zetten, en tja… dan moet je de diepte in.

Het is prettig om dan iemand naast je te hebben staan met een frisse kijk, want zelf sta je meestal te dicht op je drama om het overzicht te houden.

Hier heeft Mary-Rose mij enorm geholpen

Het vergde een flinke zoektocht door mijn verleden om de puzzelstukjes bij elkaar te krijgen. Ik heb grote inzichten verworven en er zijn dingen aan de oppervlakte gekomen die ik nooit verwacht had.

Toen ik het grotere geheel eenmaal zag bracht dit verklaringen, begrip, rust en nieuwe mogelijkheden.

Zo kwam ik erachter dat veel van mijn meningen en overtuigingen feitelijk helemaal niet van mij waren. Ze waren door anderen gecreëerd en ik had ze onbewust overgenomen. Zo zie je maar weer, alles wordt gecreëerd vanuit wat we geloven. En wat we geloven… dat kiezen we zelf. Het is soms verbazingwekkend hoe zoiets simpels, tegelijkertijd zo gecompliceerd kan lijken.

Kracht van gedachten

Eén van de grootste eye-openers die ik van Mary-Rose geleerd heb is de-kracht-van-gedachten. De manier waarop we over dingen denken, bepaald letterlijk ALLES. Hoe we ons voelen, hoe we ons leven invullen, hoe we gebeurtenissen interpreteren en zelfs hoe we bepaalde dingen (al dan niet onbewust) aantrekken.

Regelmatig word ik eraan herinnerd dat ik me weer in mijn eigen soap heb laten meesleuren en dat het tijd wordt om deze te herschrijven.

Dan komt de denkbeeldige goocheldoos van Mary-Rose heel goed van pas, want deze zit vol met handige en toepasselijke trucjes om dingen die je in je hoofd hebt bedacht om te veranderen, ook daadwerkelijk in de praktijk te kunnen transformeren.

En hoewel dit soms confronterend kan zijn, is het ook de sleutel tot mijn succes en geluk.

Vicky.

 


 

Aanvullende info KnowVision cliënten beschermingsbeleidAanvullende info

KnowVision Testimonials zijn (altijd) onder pseudoniem!
Deze beslissing is genomen ter bescherming van de cliënten die zware uitdagingen zijn aangegaan door in coaching te gaan en aan zichzelf te gaan werken. Daarnaast ook ter bescherming van hun bedrijf, hun familieleden of de goed bewaarde geheimen van cliënten tegenover hun achterban.
Dus ook met deze testimonial!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

204 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *