fbpx
+31 654 367536

Slachtoffers

Iedereen is ooit ergens slachtoffer van geweest.

Wat de één heel makkelijk naast zich neerlegt, kan voor een ander een hele lange emotionele echo hebben. Dat geldt voor allles in het leven, dus ook wanneer iemand iets vervelends heeft meegemaakt.

Behalve de groep “slachtoffers van anderen” is er ook de groep “slachtoffer zijn van zichzelf”. Deze mensen hebben zichzelf beschadigd door te streng te zijn naar zichzelf via negatieve zelfreflectie en ontkrachtende denkpatronen.

slachtoffers vallen in diep gatVelen zijn zelfstandig in business gegaan.

Bewust of onbewust willen zij zelf bepalen waar en met wie ze omgaan.

Slachtoffers van geweld kunnen gebruik maken van hulpverleners die hen opvangen en begeleiden.

Maar… velen vallen daarna in een diep gat.

De gebeurtenissen hebben zo’n grote impact op hun belevingswereld gehad dat de nieuwe “ik” niet meer in de lifestyle past.

Sommigen zijn dusdanig ingrijpende gebeurtenissen overkomen dat ze daar nog jaren mee geconfronteerd worden via allerlei algemene triggers van het dagelijkse leven.

Het vraagt trucjes om het onderbewustzijn los te weken van de oude, beschermende, afstelling die inmiddels overbodig is.

Geweld;  zo moeilijk om u als volwassene daarop voor te bereiden!

Laat staan dat kinderen het kunnen.

Wanneer het in de kinderjaren gebeurd is,

…is het voor velen een “oude koe”, terwijl het voor het slachtoffers nog zo onwezenlijk vers voelt.

Kinderen zijn altijd te jong en te kwetsbaar!

Het maakt hen te gekwetst, te onzeker, te bang, te verdrietig om een nieuw levensgeluk voor zichzelf te verwachten. De persoonlijkheid heeft een oude – negatieve – basis te verruilen voor een nieuwe – positieve – realiteit die het karakter en de persoonlijke krachtbronnen tot zijn recht kan laten komen.

Stel, u bent één van die mensen…

U heeft mogelijk alles afgewerkt: politie, rechter en hulpverlening, maar toch heeft u het idee dat u toch nog niet klaar bent met uw “onderwerp“. Uw leven “loopt” niet en u heeft het plezier in uw leven nog niet echt terug. Dan wordt het nu de hoogste tijd.

Geweld; zoveel vormen, zoveel tranen.

Maar eens valt de laatste!

 

Slachtoffers van geweldmisdaden

groepZij hebben vaak het idee niet begrepen te worden in hun verwerkingsproces, omdat “men” er een tijdsbestek aan denkt te kunnen verbinden, omdat “men” oplossingen aandraagt voor “problemen” die het slachtoffer niet als dusdanig ervaart of zelf wil oplossen en omdat “men” meent te kunnen bepalen hoe diegene zijn/haar leven dient in te richten!

Het vervelende is: “men” bedoelt het zo goed!

Er zijn dingen die niemand voor een ander kan doen, dus met een therapeut uitvogelen en aan het werk!

Het verwerkingsproces is een hele onderneming, maar er is geen cijfermateriaal hoeveel van de slachtoffers ondernemend of in business zijn. Intussen kan ik alleen maar concluderen dat het er heel veel (zouden moeten) zijn.

Pak het leven dat u wilt, neem uw kansen waar, herken uw sterke kanten en ontdek uw mogelijkheden.

Doe het NU… want NU komt nooit meer terug!

rust

Praten en puinruimen; dat lucht op!

Wat u is overkomen heeft u misschien nooit besproken en weggestopt, maar blijft traumatisch. Als slachtoffer kon u niets anders doen dan de schade beperken en uw (kwaliteit van) leven redden.
Het was:
– onverwacht
– onaangekondigd
– ongepland
– ongewild

Dat praten kan over van alles en nog wat gaan; niet alleen over wat u is overkomen. Nee, het hier en nu! Het is voor u een veranderde realiteit geworden door hetgeen u is overkomen. Het heeft uw complete denken beïnvloed. Met alle gevolgen van dien.

Het wordt de hoogste tijd die vreselijke herinneringen een plekje te geven en uw leven en levensstijl opnieuw in te richten; passend bij u!

work-101556_640

Puinruimen!

Wanneer u het verleden achter u laat, gaan andere dingen belangrijk worden:

  • de kleding, haar en make-up (niet alleen voor de dames),
  • de inrichting van uw woning, kantoor en eventueel (de opzet van) uw bedrijf,
  • nieuwe vrienden,
  • en…. vrije keuzes!

Al deze invalshoeken zijn onderdeel van uw complete communicatie; niet alleen naar uzelf, maar ook naar anderen! Pas dan komt u erachter waarom en hoe u uw veiligheid via achterdeurtjes bleef controleren.

Op het moment dat u verandert, verandert (u) alles om u heen!

Ga ervoor!

U weet wel; uzelf!

succes krijgt een andere betekenisSucces krijgt een andere betekenis!

Was uw job eerder een vorm van afleiding, een hobby waar u helemaal in op kon gaan terwijl u de maatschappelijke ladder beklom?

Na het verwerken van oud zeer gaan een heleboel automatismen veranderen en uw job hoort daar ook bij. U gaat genieten van uw mogelijkheden!

Vroeg of laat komt alles aan bod.

Het heden vanuit het verleden en het heden richting toekomst.
Niets is zo veranderlijk als een mens; zo ook uw hobby’s. Het kan zomaar een andere invulling krijgen. En dat is goed! Want met een veranderend rugzakje, veranderen uw voorkeuren.

Maak NU voor altijd korte metten met het verleden!

De wereld ziet er heel anders uit zonder een zware last!

 

De KnowVision Notendop

 


Rianne; ze nam mij serieus

Serieus; ik heb jarenlang therapie gehad vanwege de incestueuze verkrachtingen door zowel mijn vader als broer en de ontkenning door mijn moeder…. ...