fbpx
+31850608681

Alleen over straat…. in het donker!

handcuffs / handboeien bij misdaadAlleen over straat in de nacht; iets dat moet kunnen maar niet (meer) kan!
Teveel onveiligheid wordt onderstreept met de effecten die de politie dan uiteindelijk weer via“Opsporing verzocht” naar de dader laat zoeken.

Verkrachting is min! Verkrachting is ook een gebrek aan woorden! Verkrachting is handelen vanuit een machtspositie; een misdaad zonder weerga!

Wanneer verkrachting bij mij op mijn therapeutische bordje komt, heeft het een effect van een diep wortelende oerwoede die ik langzaam omhoog voel kruipen.  Gedachten als “idioot” en “kl..tz.k” zijn understatements als het om de dader gaat; de wensgedachte van hakki-takki-weg-zakki komt eerder!

Ik heb het idee dat veel mensen heel makkelijk langs dit onderwerp gaan vanuit onwetendheid.

street-lamp-392095_640Maar dat kan snel veranderen!

Niets heeft een zekere toekomst wanneer het om de nachtelijke vrijheid van alleen reizende vrouwen gaat!
Bij daders staat het niet op het voorhoofd en bij de jeugd leeft het pas als het een actuele misdaad is geworden in de vriendengroep. Preventief denken staat zelden op de voorgrond.

Het is een jaar of dertig geleden dat ik in de Deventer actiegroep “Mag het licht aan” zat, waarbij de donkere fiets- en wandelpaden onder de loep werden genomen en verlicht werden. Veel denkwerk en veel gerealiseerd!

Inmiddels wil besturend Nederland landelijk (en stedelijk) vanuit bezuiniging de straatlantaarns ‘s nachts verminderen alsof de (vrouwelijke) veiligheid minder belangrijk is geworden voor de belastingontvangende bestuurders.
Dat is toch wel heel erg zot!

pijp - voor als je alleen onderweg bent

9 Tips ter vergroting van de – alleen reizende – veiligheid

 1. Bedenk de loop- of fietsroute voor vertrek wanneer u perse alleen van de ene locatie naar de andere locatie moet gaan en blijf zoveel mogelijk op verlichte paden
 2. Kies een route met veel verkeer
 3. Fiets met anderen mee; breng elkaar “en route” naar huis, waarbij de laatste een man is.
 4. Lange wapperende haren zijn “uit” in veiligheid vergrotend mindset land – prop ze onder een mannelijke pet.
 5. Bent u roker? Steek een sigaar(tje) aan i.p.v. een sigaret.
 6. Draag een lange – mannelijke – jas en prop die in de fietstas op plaats van bestemming. (Bij diefstal heeft de kringloopwinkel vast nog wel een koopje voor u)
 7. Op stille buitenroutes wil een baard met oorelastiekjes ook nog wel helpen.
 8. Fluit uw route uit! Leer wat oude deuntjes te fluiten en u zet een ander op een heel andere gedachte!
 9. Denk aan die tijger; bij het uitstralen van angst trekt u gevaar aan!

disguise-1296221_640U denkt dat iemand dit gelijk merkt?

Verkeerd gedacht. Ik deed dit vroeger regelmatig en heb naast een vriend van mij voor een stoplicht gewacht in een mannelijke jas, pet op en pijp in de mond – zonder tabak. Hij had absoluut niet in de gaten dat ik het was!

Verkrachting is een laffe misdaad

Het gaat om macht, het gaat om aandacht, het gaat om invloed, het gaat om…..
Ik kan u heel veel opnoemen, maar seksuele aantrekkingskracht hoort daar doorsnee niet bij! Sex is het middel, zelden het doel! Verkrachters kunnen een hele rits geïnteresseerde vrouwen achter zich aan hebben, maar zijn dan niet geïnteresseerd in deze gewillige figuren.
Ergens zit een “idee Fix” verscholen in die hersenpan die meer invloed heeft dan gezond verstand en…. zij kicken op het zien van angst!

Ergens….

Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de verkrachters in eigen relatie. Die doen in dit artikel niet mee. Zij rukken geen mensen van de fiets af en overvallen geen vrouwen vanuit de bosjes. Ook schreeuwen ze geen leuzen na – al dan niet in gebrekkig Nederlands.

Want…..

Hoewel de Nederlandse bevolking via de wet, het minne seksueel gedrag veroordeeld heeft tot misdaad, is dat niet overal ter wereld van toepassing. Soms is het afhankelijk van de opvoeding en de eercode.

 

 

Bewaren

383 views


Eén reactie op “Alleen over straat…. in het donker!”

 1. jettie schneider schreef:

  goede en leuke tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi