fbpx
+31850608681

Hitte; één met de temperatuur om ons heen

Ieder mens heeft zijn eigenaardigheden, gewoontes, voorkeuren. Ieder mens, maar zijn we ons dat wel bewust wanneer wij “dat” mens zelf zijn? Kijken we niet meer om ons heen dan naar onszelf? Vervullen we de rol van observeerder niet het liefst op een terrasje? Al dan niet tijdens de hitte?

terrasMaar…. eh….waarom niet onszelf?

 •  Omdat we kritisch ingesteld zijn en bang zijn onszelf af te branden?
  Zou kunnen, maar ik denk dat we wel weten wat we te zien krijgen, maar het bijstellen van het beeld steeds weer naar voren schuiven.
 • Omdat we ons schamen voor onze eigenaardigheden en voorkeuren?
  Misschien. Maar zijn die niet menselijk dan? Of uit de mode? Nog niet veralgemeniseerd?
  Zolang ze niet misdadig zijn, lijkt mij de mening van een ander niet te zake doende!

De temperatuur is…. hitte!

Deze dagen (tussen 30 en 39 graden Celsius) zijn bij uitstek geschikt om het iets langzamer aan te doen. Een fantastische modus om onszelf met korte tussenpauzen te observeren, want juist bij hitte laten we ons gedrag zien als door een vergrootglas.
Immers, we kunnen ons tegen elk weertype kleden, behalve hitte!
Dus…. aan de slag!

 • Hontbijtoe komen we ons bed uit? Even fit als anders? Zo niet, wat is daarvan de oorzaak en kunt u daar iets mee doen zodat u gelijkmatiger (lees: meer uzelf) de dag kunt starten?
 • Hoe is het humeur? Overeenkomstig de koelere dagen? En hoe is uw starthumeur? Heeft u een ochtendhumeur? Kunt u een discussie voeren zodra u wakker bent? Een lachbui krijgen? En hoe is het bij de anderen in uw huishouden?
  (Mijn dochter had vooral in de pubertijd een mega ochtendhumeur. Zo van, alles aan de kant en mond dicht. Ikzelf kan mijn ogen opendoen en een lachbui krijgen of mee blèren met de muziek. Dus kwam ik pas echt in beweging zodra zij naar school was; muziek aan en galmen! Zo hadden we een prima verstandhouding in de ochtend ten behoeve van die arme leraren die al die ochtendzieke kindertjes tegenover zich krijgen.)
 • Het ontbijt; wel, niet en echt gezond? Realiseren wij ons wel dat wij ’s morgens aan de persoonlijke brandstofpomp staan en gieten we de tank wel vol? Of vegen we dat allemaal van tafel inclusief de verantwoordelijkheid die we voor ons eigen welbevinden dienen te dragen tot het volgend artsbezoek?
 • En dan…. op weg naar onze job; goed voorbereid of nog gehaast het een en ander met haast- en vliegwerk voor de eerst klant / bespreking, auto-, bus- of treinrit ?

horlogeOké, en nu zijn we nog maar een uur wakker!

Vier punten en u heeft vast al iets aan uw gewoontes, voorkeuren of humeur gemerkt wat u niet echt aanstaat.
Niet?
Dan bent u een gelukkig mens, toch?
Gevoelige snaar?
Oeps!

En daar zitten we dan…

Midden in de hitte ons afvragend of dit een goed idee was en zo ja, wat nu?
Nu komt het mooie van de hitte; de temperatuur is vrijwel gelijk aan die van ons lichaam. We zijn haast één met dat kleine stukje universum waarin we leven. Eén met de hogere en lagere machten; die van onszelf en die van anderen. Als een automatische reflex kiezen we in de hitte al gauw voor onszelf; ons overlevingsmechanisme is immers in volle gang.

hitte vraagt om waterDus neem een…

(alcoholvrij) biertje, wijntje, eigengemaakte citroen/munt limonade of een simpel glas water en maak het u gemakkelijk op een schaduwrijk plekje. Overdenk eens hoe u de diverse periodes van de dag kunt aanpassen aan uw eigen menselijke eigenaardigheden, voorkeuren en gewoontes voor u de afsluiting van de dag doorneemt.

Geniet van uw mogelijkheden!

Bewaren

337 views


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Raakt dit artikel u te heftig? Vraag dan een gratis gesprek aan.

Diensten vanuit ons netwerk

Dreamtags
pedicure-praktijk
viewnetix
huangdi